ONZE MENSEN

Alle onze dpo2 Verzuim + Arbo professionals zijn gecertificeerd en delen bepaalde kernwaarden en kwaliteiten. Ze zijn ambitieus, enthousiast, professioneel en resultaatgericht. Onze bedrijfscultuur is uniek door onze sterkste troef: onze mensen! Zij leveren allen een unieke bijdrage met hun ambitie en passie. Ondernemerschap en kennis vormen de basis van onze identiteit. Wij zetten onze kennis graag in om de Verzuim- en Arboprocessen van onze klanten te verbeteren. Maak hier kennis met enkele van onze mensen. Zij stellen zich graag aan u voor.

Remi Verwimp

Verzuimregisseur

Het werk als verzuimregisseur is heel veelzijdig en natuurlijk werken we conform de Wet verbetering Poortwachter, maar alleen voldoen aan de wetgeving om een loonsanctie te voorkomen is niet het hoofddoel. Het doel is om mensen te begeleiden en coachen zodat ze toch weer aan het werk kunnen én om te voorkomen dat ze langdurig uit het werkproces zijn. De essentie moet liggen op de resultaten voor werkgever en werknemer. Ik vind het belangrijk om steeds weer het gesprek aan te gaan met de medewerker en ben nieuwsgierig naar het verhaal van de ander. Door oprechte aandacht en een goed advies ontstaat er een vertrouwensrelatie waar iedereen bij gebaat is. Als verzuimregisseur kun je daar echt het verschil maken.

Sandra Schenkels

Register casemanager en verzuimregisseur

Voor een groot deel van mijn werk zit ik ook fysiek bij de klant in huis. Dit maakt mijn werk niet alleen erg afwisselend maar je maakt ook kennis met de werkomgeving en de cultuur van de organisatie. Samen met de klant kijk je dan hoe het verzuimbeleid vorm is gegeven en hoe er op duurzame inzetbaarheid gestuurd wordt. Als deze processen op orde zijn kun je veel verzuim voorkomen en in een vroeg stadium mogelijke uitval signaleren. Het draait allemaal om communicatie. Ik train managers in het voeren van een verzuimgesprek dit helpt ze echt om met een medewerker een vertrouwensband op te bouwen. Het is mooi om te zien dat de bewustwording én het belang van een goed verzuimbeleid echt loont.

Monique Lammers

Bedrijfsarts

Tijdens mijn studie geneeskunde met als specialisatie gynaecologie heb ik, om mijn studie te betalen, veel in bedrijven en grote organisaties gewerkt in allerlei coördinerende functies. Na mijn coschappen en afstuderen ben ik tot de conclusie gekomen dat een werkplek in het bedrijfsleven beter mij past dan in een kliniek. Als Bedrijfsarts heb ik daarin voor mij het beste van twee werelden gevonden.

Bedrijfsarts wordt in de medische wereld helaas nog regelmatig als een ondergeschoven kindje gezien. Voor mij geeft deze specialisatie een mogelijkheid tot het maken van echt verschil voor zowel de werkgever, maar ook voor de medewerkers. Door samen te kijken naar wat een medewerker nog wel kan en door nu in je werkgever te investeren levert je dat al snel gezondheidswinst op. Het verkort uiteindelijk het verzuim en zorgt voor een betrokken medewerker die productief is en met plezier zijn werk doet. Gelukkig zien steeds meer bedrijven en organisaties in dat er ook aan de preventiekant veel te bereiken is.

Bij dpo2 staat leren met, en van elkaar voorop. Zo tillen we onze dienstverlening naar een steeds hoger niveau. Met het behalen van de opleiding tot praktijkopleider bedrijfsarts en praktijkondersteuner kan ik niet alleen mijn collega’s maar ook anderen in ons vakgebied helpen bij hun verdere ontwikkeling. Dat is het mooie van mijn vak en het mooie aan dpo2. Wij zoeken steeds naar de beste oplossing voor de werkgever maar ook voor de werknemer, oplossingen die duurzaam zijn en waar iedereen blij van wordt.